A hintázás élménye és jótékony hatása a gyermekekre

Feladatai között szerepel a játszótér korszerűsítése, vagy saját otthona környezetébe tervez játszótéri játékokat? A hintázás rengeteg pozitívummal bír természetes módon, ezért semmiképp sem érdemes kihagynia a hinta elhelyezését.

A szabadtéri játékok kifejezetten jó hatással vannak a kicsikre, de a felnőttekre is. Saját kertünkben, a közintézmények udvarain, a parkokban és más hasonló területeken egyaránt találkozhatunk különféle kültéri sporteszközökkel. A közkedvelt játszótéri játékok közé tartozik a hinta, amit már egészen kicsi koruktól kezdve kedvelnek a gyermekek. Világosan látszik, hogy a hintázást nagyon élvezik a kicsik, viszont nem sokan tudunk arról, milyen egyéb előnyökkel jár ez a nagyszerű kikapcsolódási forma.

A hintázás pozitív befolyással van a fizikai, szociális és kognitív készség fejlődésére egyaránt. A pozitív pszichológiai hatások miatt még felnőttkorban is szívesen ülünk hintaágyban. A hintázás nagymértékben segít az egyensúly-, a ritmusérzék, valamint a mozgáskoordináció hatékony fejlesztésében. A folyamatosan végzett kutatások szerint sokkal könnyebben tanulnak meg írni és olvasni azok a gyermekek, akik rendszeresen hintáznak. A figyelemzavar leküzdésében szintén fontos szerepet játszik a hinta. Ha azt tapasztaljuk, hogy gyermekünk fél a hintázástól, érdemes orvoshoz fordulnunk vele. Ez utalhat egyensúly érzékeléssel kapcsolatos problémára, vagy akár epilepsziás gondokra is. Amennyiben játszótér kialakítása, kertünk korszerűsítése előtt állunk, vagy új játszótéri játékok beszerzésén gondolkodunk, a hintát semmiképp sem érdemes kihagynunk.

Strapabíró, különböző kialakítású és méretű hinták közül választhatja ki a legmegfelelőbbet cégünk, a Biohárs szakértő csapatának kínálatából. Játszótéri játékok hosszú sorából válogathat, így akár egy komplett játszóteret is kialakíthat a kicsik számára. Egyéni igényei szerint, kedvező feltételekkel, egyszerűen rendelheti meg a szükséges játszótéri játékokat. A hinták kötélzetének hossza állítható, ülőkerészük kényelmes hintázást biztosít. Olvasson részletesen magas minőségű, kültéri sporteszközeinkről a www.biohars.hu internetes oldalunkon!

Járuljon hozzá a gyerekek mozgáskordinációjának fejlesztéséhez, és biztosítsa a felhőtlen kikapcsolódást hintával! Játszótéri játékok beszerzése ügyében forduljon hozzánk bizalommal! Keressen fel bennünket a 06-74-468-742-es telefonszámunkon vagy írjon nekünk a jatszoterek@gmail.com e-mail címünkre!