Tegyen eleget a kémény engedélyeztetés feltételeinek!

Új épülete kialakítását tervezi, vagy meglévő ingatlana felújítása előtt áll? Minden építmény esetében kiemelt szerepet játszik a kémény, ezért nem szabad róla megfeledkeznie. A megépítéséhez elengedhetetlen a kémény engedélyeztetése, egy felújítás során pedig tisztában kell lennie az adott munkálatokat értintő szabályokkal.

A tüzelőberendezések használata során égéstermék keletkezik. Feladatunk ennek a szabadba történő elvezetéséről való gondoskodás. Fűtőberendezésünk típusától és működési módjától függ, hogy pontosan milyen kéményrendszert választhatunk. A kémény alapanyaga, tömítettsége, hő-, korrózió- és tűzállósága, valamint építhetősége egyaránt fontos tényezők. Az általános érvényű előírás szerint Építőipari Műszaki Engedéllyel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy kémény kivitelezésére kerüljön sor. Ez a dokumentum tartalmazza a rendszer alkalmazási feltételeit, az építési és tervezői előírásokat. Sokféleképpen csoportosíthatjuk a kéményeket. Megkülönböztethetőek építési, üzemeltetési módjuk és üzemeltetésük jellege szerint. A kémények engedélyeztetésével, felülvizsgálatával kapcsolatban több jogszabály változott az elmúlt időszakban. 2008 óta az engedélyköteles építmények sorába tartozik a kémény. Tisztában kell lennünk az előírt biztonságtechnikai követelményekkel, ugyanis csak ezeknek megfelelően valósulhat meg a kémény engedélyeztetése. Tervdokumentáció benyújtására van szükség. A kémények méretezése hő- és áramlástechnikai szempontok, a meghatározott szabványok alapján történhet. Kémény engedélyeztetésére nincs szükség, ha az épület tartószerkezetének bontása, illetve alapozás nélkül végezzük a felújítási munkálatokat. Az egyes esetekben más-más előírásoknak szükséges megfelelnünk, ezért fontos, hogy körültekintően járjunk el.

A kémény méretezését, a szakvélemény ügyintézését és más teendők ellátását is rábízhatja az Édes Kft. munkatársaira. Felkészülten vállaljuk a kémény engedélyeztetésével kapcsolatos feladatok ellátását. Kondenzációs kémény kivitelezése, kéménybélelés és egyéb, hasonló tevékenységek esetén szintén számíthat ránk. Igényeinek megfelelő, gyors és pontos munkát végzünk. Szerezzen bővebb információt szolgáltatásunkról a www.kemeny-asz.hu honlapunkon!

Oldja meg a kémény engedélyeztetését egyszerűen, a mi segítségünkkel! Tegyen eleget az előírásoknak, és gondoskodjon saját, illetve épülete biztonságáról is! Jelezze felénk igényét, hogy időben elkezdhessük a munkálatokat! Keressen fel bennünket a 06-70-452-6771-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk a kemenyvilag.2013@gmail.com e-mail címünkre!