Miért fontos tisztában lenni az optimális és egyéb vérnyomásértékekkel?

Megfelelő a vérnyomása, vagy esetleg valamilyen kóros elváltozást tapasztalt? Tisztában van azzal, hogy mit jelent az optimális, és az ettől eltérő vérnyomásérték? Fontos, hogy tudja, hogyan kell helyesen vérnyomást mérni, és milyen esetben van szükség kezelésre. A rendszeres vérnyomásmérést elvégezheti otthonában, kalibrált vérnyomásmérővel, viszont nem maradhat el az orvosi vizsgálat sem.

Az optimális vérnyomás 120/80, vagy ennél alacsonyabb érték. Hipertóniának, azaz magas vérnyomásnak tekinthető, ha ennél magasabb értékeket kap a vérnyomásmérő használata alkalmával. Krónikusan alacsony vérnyomásról akkor beszélhetünk, ha az első, azaz a szisztolés érték tartósan 100 Hgmm alatt van, ami a fiatalok körében gyakran előforduló probléma. Az otthoni készülékek pontatlanabbak, mint a szakorvosi vizsgálat során igénybe vehető higanyos vérnyomásmérők, ezért fontos, hogy magas vérnyomás esetén ellátogasson a rendelőbe.

A vérnyomásértékek emelkedésével növekszik a kardiológiai megbetegedések kockázata. Biztos, hogy Ön is szeretné elkerülni a súlyos betegségek kialakulását, mint például a stroke, a szívinfarktus. A nemétől, a korától, és a fizikai állapotától is függ, hogy mennyire mondható normálisnak a mért érték. Fontos, hogy időben tegyen az egészség megőrzése érdekében. Jó, ha tudja, hogy a vérnyomásértékeket nagymértékben befolyásolják a következő tényezők: az elhízás, a dohányzás, a cukorbetegség, a genetika és a rossz táplálkozás is.

Ha új vérnyomásmérőre van szüksége, vagy bármilyen probléma merül fel a készülék használata közben, segítünk Önnek! A Commed Kft.-nél megbízható megoldást nyújtunk akár kalibrálásról, akár javításról vagy vásárlásról van szó. Célunk, hogy mindenki helyesen, az előírásoknak megfelelően tudja a vérnyomásmérőt működtetni. Jusson rengeteg hasznos információhoz a www.vernyomasmerokalibralas.hu weboldalon!

Legyen tisztában az optimális és egyéb vérnyomásértékekkel! Használja megfelelő módon a vérnyomásmérőt, hogy megóvja egészségi állapotát! Szerezze be tőlünk a kiváló minőségű készüléket, vagy bízzon meg minket a kalibrálással, javítással! Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-252-0758-as telefonszámunkon, vagy írjon nekünk a commed@commed.hu e-mail címünkre!