látványosság Hajdúszoboszlón

Látványosságok Hajdúszoboszlón, fürdőn innen és fürdőn túl

Hajdúszoboszló hazánk egyik legfontosabb turisztikai központja. Az emberek többsége, ha megkérdezik, hogy miről híres a város, egyből rávágja, hogy a gyógyfürdőről, ami így is van, viszont mindenképp megéri felfedezni a többi látványosságot is Hajdúszoboszlón. A legtöbben ugyan a termálvíz miatt érkeznek ide, de nem szabad kihagyni a belvárosi sétát sem, melynek során számos kulturális nevezetességet tekinthetünk meg.

Az egyik legfontosabb látványosság Hajdúszoboszlón a Városháza, amely a modern formáját a három évig tartó építkezés után, 1896-ban nyerte el. Az épület négy részből áll, melyből kettő egy méterrel kijjebb lett elhelyezve a másik kettőtől, így nagyon szépen látszódik ez a tagozódás. Teljes felújításon az 1970-es években, majd 1998-ban esett át, ekkor vált ilyen gyönyörű, nyugodt hatást keltő, klasszicista stílusúvá. Ezt a látványosságát Hajdúszoboszlónak érdemes este is megtekinteni, mert csodaszép díszvilágítást kapott.

Különleges látványossága Hajdúszoboszlónak a Harangház: a fürdő előtti parkban található, kör alaprajzú épület az Oborzil harang-hagyaték elhelyezésére szolgál, egészen pontosan 50 darab alumínium harang kapott benne otthont, köztük a Világharang és a Kölcsey-harang. Az épület üvegteteje a Napot szimbolizálja.

Ezzel azonban még nem fogytak el a látványosságok Hajdúszoboszlón. Szintén a belvárosban helyezkedik el a Görög Katolikus Templom, a Római Katolikus Templom és a Református Templom. Utóbbit a 15. század éveiben építhették, így az egyik legrégebbinek számít a város ma álló épületei között. Mögötte erődfal maradvány látható, aminek a város védelme volt a feladata.

hajdúszoboszlói látványosságok közé tartozik még a Tájház, ami egy néprajzi gyűjtemény, valamint a múzeumként működő Fazekasház, Gazdaház és a Bocskai István Múzeum. Érdemes egy sétát tenni a hangulatos Mátyás Király sétányon is.

Ha szeretné megtekinteni Hajdúszoboszló városát, foglaljon szállást weboldalunkon, a www.baratsag.hu oldalon! Kérdés esetén keressen minket a +36706259742-es telefonszámon vagy a sales@baratsag.hu e-mail címen!